Opi siivoamaan sotku nopeasti itse!

Onko sinulla vähän energiaa tai motivaatiota kotisiivoukseen kiireisen työpäivän jälkeen? Näyttääkö kotisi epäsiistiltä ja “sekaiselta” tai jopa epähygieeniseltä? Tässä on joitain vinkkejä, joiden avulla voit siivota kotisi vaivattomasti lyhyessä ajassa varmistaaksesi, että se pysyy miellyttävänä kotipaikkana vain pienellä vaivalla.
1. Pidä työkalut lähellä ja valmiina
Varmista, että kodinhoitotyökalusi ovat helposti saatavilla ja aina käyttövalmiita. Tämä varmistaa, että pääset nopeasti töihin etkä joudu etsimään korkealta ja matalalta harjoja tai moppeja, jotka olisivat kuluttaneet suurimman osan energiastasi jo askareiden tekemiseen.
2. Sijoita hyvään pölynimuriin
Hyvä pölynimuri on tehokas työkalu; se ei ainoastaan ​​vaadi sinulta vähemmän vaivaa verrattuna harjan tarvitsemaan lakaisuliikkeeseen, vaan se myös puhdistaa tehokkaammin pieniä pölyä ja likaa ahtaissa kulmissa. Etsi pölynimuri, jossa on voimakas imu, jotta sinun ei tarvitse käydä samaa aluetta uudestaan ​​​​ja uudestaan ​​varmistaaksesi sen puhtauden. Yritä myös pidentää kaapeleita tai, mikä vielä parempi, ostaa johdottomat pölynimurit, jotta sinun ei tarvitse irrottaa sitä, kun tulet toiseen paikkaan.
3. Tunne paikat, jotka tarvitsevat eniten puhdistusta
Sinun ei tarvitse siivota jokaista kodin pientä nurkkaa joka päivä ja varmistaa, että kaikki on puhdasta koko ajan. Opi katsomaan isoa kuvaa ja hyökkäämään paikkoihin, joissa pöly ja lika näkyy parhaiten tai kerääntyvät suuria määriä. Ota sen jälkeen käyttöön puhdistusrutiini, kuten pöydän pinnan puhdistaminen ennen jalkoja varmistaaksesi, että muistat aina puhdistaa nämä alueet; ei jätä stressille tilaa.